Open Tuin

Kalender

Welkom tuinclubs

Nieuwe sneeuwklokjes

Warande | Open Tuin en Kalender | Tuinontwerp
Parkherstel | Webshop | Contact | Omgeving | Deutsch

Open Tuin


Op een oude rivierduin in de bossen van het landgoed Keppel ligt onze bostuin met stinzenplanten. Welkom "in" ons visitekaartje!

Klik hier om direct naar de data van de opentuindagen te gaan.

In het voorjaar, van februari tot en met mei, bloeien de stinzenplanten in de bostuin. Het voorjaar begint met soorten sneeuwklokjes, waaronder een paar bijzondere cultivars die wij uit geselecteerd hebben. Dan, vanaf eind maart bloeien er tal van andere stinzenplanten, vaak massaal in kleurige tapijten, onder oude eiken, beuken en acacia's (bekijk ze in het fotoalbum). Daarnaast groeien er interessante bosplanten afkomstig van verschillende plekken van de wereld op de Warande. Langs slingerende wandelpaadjes - die op zijn negentiende eeuws zijn aangelegd - kunt u genieten van al dat moois.
In deze mooie voorjaarstijd hebben wij de bostuin een aantal dagen voor u geopend. Klik op kalender voor onze opendagen!

De Warande bostuin is 5000 m2 groot. De entreeprijs is inclusief een kopje koffie of thee. Vaak is er een stuk eigen gemaakte, biologische appeltaart bij (€ 2,50 extra).
Er liggen historische en recente tuinboeken voor u ter inzage in de tuinbibliotheek. Om 14 uur geeft Trudi Woerdeman daar een inspirerende lezing om zelf aan de slag te gaan met stinzenplanten. U kunt ons daar alles over vragen.
In 2017 zal Trudi Woerdeman de Warande weer betrekken. De tuin wordt dan hier en daar gereorganiseerd. Er worden méér soorten verwilderingsbollen geplant in bostuin en nieuwe borders, met name botanische tulpen en sieruitjes. In dat jaar hoopt zij ook haar boek Tuinieren met Stinzenplanten te herschrijven voor een tweede geheel herziene druk. Zoon Jan Willem Overmars en zijn partner Toto Lee gaan dan met hun succesvolle webshop sterkebollen.nl verhuizen naar een grotere ruimte.
De familie heet u van harte welkom!


Plattegrond van de Warande